Cremino Gelato

 

Cremino Gelato

Cremino is een chocolade uit Piemonte, in Noord-Italië. Oorspronkelijk bestaat de cremino uit drie lagen. De buitenste lagen zijn gemaakt van gianduja-chocolade terwijl de binnenste kan worden gemaakt met koffie, citroen of hazelnootpasta.

Steeds vaker zie je de cremini ook als ambachtelijk ijs in de vitrine of in ijstaarten terug. Cremino Gelato is dan ook een groeiende trend in ambachtelijke ijssalons. In Duitsland heeft de Cremini Gelato een grote vlucht genomen en wordt steeds populairder, van jong tot oud. Ook in Nederland zie je de prachtige creaties steeds vaker verschijnen. Cremino Gelato is dan ook een originele manier om je te onderscheiden van je collega's. Zeker ook in deze herfst- en wintermaanden als de traditionele ijsverkoop terugloopt. Maar past ook perfect in het begin van het ijsseizoen om je klanten te verrassen met je prachtige creaties.

Prodotti Stella heeft al lange tijd een zeer uitgebreide lijn HiCream Nutgels. Deze zachte crèmes als toplaag, maar ook als tussenlaag, passen perfect bij de structuur van je ambachtelijke ijs. De HiCream Nutgels van Prodotti Stella geven niet alleen in het gebruik het allerbeste resultaat voor het maken van je creaties, maar zijn ook qua smaak en structuur het allerlekkerste. Want het moet natuurlijk niet alleen mooi zijn, maar vooral ook lekker. En voor jou als ijsbereider moet het ook vooral goed te gebruiken zijn. Deze Nutgels van Prodotti Stella hebben dan ook de perfecte vloeibaarheid, waardoor ze heel gemakkelijk te gebruiken zijn. De Nutgels waarin koekjes verwerkt zijn, blijven in je ijs ook perfect en worden niet keihard bijvoorbeeld. 

Voordelen
Het vlakke oppervlak van de cremino leent zich voor originele artistieke decoratie. Cremino Gelato is dan ook de perfecte oplossing om je aanbod te verrijken en de verkoop te stimuleren. Dankzij de laag crème die je ijs isoleert en beschermt, kan deze perfect bewaard worden in de vriezer voordat deze in de ijsvitrine gaat. Hierdoor kan je dus op de rustigere dagen al starten met het maken van je creaties, waardoor je in één keer bijvoorbeeld je hele vitrine qua uiterlijk kunt veranderen. Je hoeft natuurlijk niet alleen maar Cremino Gelato's in je ijsvitrine te hebben, juist door te variëren en je bestaande ijsbakken te combineren met de Cremino Gelato's kan je, je klanten verrassen. Maar vergeet ook niet om nieuwe smaken of smaakcombinaties te verzinnen.

Hoe maak je Cremino Gelato's?
Om de perfecte Cremino te maken, haal je het ijs uit de ijsmachine en druk je deze plat in de vitrinebak. Stop de vitrinebak in de shockvriezer en giet daarna de Nutgel van Prodotti Stella erin. Versier het oppervlak rijkelijk en plaats je Cremino Gelato in de vitrine.

Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk. Laat vooral je eigen creativiteit los op deze Cremino Gelato's.  Start met alleen één smaak HiCream Nutgel als toplaag en versier deze rijkelijk. Dit kan je doen door verschillende Nutgels te gebruiken. Het handigste is om deze in zogenaamde doorzichtige portioneer knijpflessen te doen. Hiermee kan je gemakkelijk banen trekken of dots aanbrengen op de toplaag die je vervolgens met een sateprikker bewerkt. 
Ben je al wat gevorderd, dan kan je dus ook naast de toplaag ook een tussenlaag met de HiCream Nutgels van Prodotti Stella aanbrengen. Na iedere laag stop je deze terug in de shockvriezer voordat je de volgende laag ijs aanbrengt. Maar je kunt ook de toplaag ook uit twee verschillende HiCream Nutgels maken of door het plaatsen van rvs-taartringen prachtige creaties maken. Vergeet niet om naast de Nutgels ook andere decoraties te gebruiken (Prodotti Stella Decoratie) en je vitrinebak te versieren met onze semifreddo mousse die geschikt is voor in de vriezer. 

IJstaarten en HiCream Nutgels
Zoals eerder aangegeven lenen de HiCream Nutgels van Prodotti Stella zich ook heel goed om te gebruiken in je ijstaarten. Als variegato, als tussenlaag of als toplaag. Wil je graag aan de slag met ijstaarten, neem dan contact met ons op voor een workshop bij jou in de ijsmakerij.

Het complete assortiment HiCream Nutgels van Prodotti Stella vind je hier!

Aan de slag met Cremino Gelato en de HiCream Nutgels van Prodotti Stella?
Wij hebben al vast twee extra voordelige kits voor je samengesteld met verschillende HiCream Nutgels en/of FullyFruits. 

HiCream Nutgel Kit 1

HiCream Nutgel Kit 2 

Cremino Gelato Prodotti Stella Cremino Gelato Prodotti Stella Cremino Gelato Prodotti Stella Cremino Gelato Prodotti Stella
       

 

 

 

Disaronno
Montebianco
Anselmi
Prodotti Stella
Silikomart
ICAM
ANDROS